Flevoland is een provincie in het midden van Nederland. Het is onze jongste provincie van de twaalf provincies en wordt gevormd door de Noordoostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland.

Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland en in het noordoosten door Overijssel. Het grenst in het westen aan het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland.

De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vasteland, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld.

De Flevopolder is met bruggen (onder andere Stichtse Brug, Hollandse Brug en Ketelbrug), een spoortunnel (Drontermeertunnel) en een dijk (Houtribdijk) verbonden aan het vasteland.
De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel.

Bed & Breakfast

Bed & Breakfast

Locatie: Flevoland

Eigenaar van een B&B in Flevoland hier kan de advertentie van uw accommodatie staan. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren naar de aantrekkelijke condities.

Vakantiehuizen

Vakantiehuizen:

Locatie: Flevoland

Natuurhuisje vrijstaand op een kleinschalig vakantiepark in Lelystad geschikt voor 2 personen.
Gratis gebruik van twee fietsen.

Vakantiehuizen:

Locatie: Flevoland

Op Werelderfgoed Schokland staat dit natuurhuisje. Een mooi ingerichte boerderij uit de jaren 50 die rust en kwaliteit ademt. Middenin de natuur, met een bos voor het natuurhuisje en veel wandelroutes rondom de boerderij, is het goed toeven voor mensen op zoek naar rust. De ruimte tuin is omheind met een hek, waardoor de trouwe viervoeter gerust mee kan dit heerlijke weekend weg. Voel de stilte van Schokland op je neerdalen, vanaf het moment dat je arriveert...

Groepsaccommodaties

Groepsaccommodatie: Heerlijke Huisjes

Locatie: Flevoland

Met een vakantiehuis in Flevoland verblijft u te midden van vlakke polderlandschappen met open uitzicht over het water en de gezellige vissersdorpjes als Urk of Elburg. De provincie heeft een mooie ligging aan het Marker- en IJsselmeer en beschikt over prachtige natuurgebieden als de Oostvaardersplassen.

 

Groepsaccommodatie:

Locatie: Flevoland

Als je met z'n allen er even tussenuit gaat wil je natuurlijk ook dat de hond (je beste vriend) mee gaat. En dat kan! Bij een vakantiehuis is er alle vrijheid voor de hond om heerlijk rond te rennen in de tuin. En dat is zowel voor jullie als voor de hond een onbetaalbare belevenis. Ga samen mooie wandelingen maken door het bos of langs het meer. Dan kunnen jullie samen een frisse duik nemen.

 

Clamping

Clamping:

Locatie: Flevoland

Het park ligt in de Noordoostpolder op de grens van het nieuwe en het oude land. Het park ligt aan de rand van het Kuinderbos (1100 ha), dat wordt doorkruist door uitnodigende wandel- en fietsroutes.
Het park bevindt zich op het erf van een boerderij, te midden van de vrije natuur. Het park is niet alleen zeer geschikt voor rustzoekers en natuurliefhebbers, ook kleine kinderen weten zich altijd te vermaken met o.a. paardrijden, voetballen, broodjes bakken, skelterrijden etc.

Camping:

Locatie: Flevoland

Eigenaar van een Camping in Flevoland hier kan de advertentie van uw accommodatie staan. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en laat u informeren naar de aantrekkelijke condities.

Vakantieparken

Vakantieparken: De Eemhof

Locatie: Flevoland

Vakantie vier je met het hele gezin. Daar hoort je huisdier natuurlijk ook bij! Hond, kat, cavia of konijn; in Center Parcs is je huisdier van harte welkom. Met huisdiervriendelijke cottages in de bossen en aan het strand, ben je voor een vakantie met je huisdier(en) dus aan het juiste adres. Zo hoef jij je huisdier niet te missen en bovenal beleven jullie samen een beestachtig leuke vakantie!

Scroll naar boven