Dogs Allowed > Nederland Waddeneilanden > Nederland Drenthe > De Bronzen Emmer

De Bronzen Emmer

Midden tussen drie prachtige Drentse natuurgebieden ligt vakantieoord de Bronzen Emmer. Vlak bij Meppen in het zuidoosten van de provincie. Hier is de plek waar je als recreant of toerist vindt wat je zoekt. Een rustige, groene omgeving, accommodaties op vijf sterren niveau en vriendelijke mensen die voor je klaarstaan. De Drentse gemoedelijkheid is hier vanzelfsprekend!

     

     

Camping:

In het hoofdgebouw, bij de entree van de camping, vindt u de receptie, de wasserette, de recreatieruimte, de broodjeskiosk en het restaurantje. (De openingstijden worden aangepast aan de bezetting.) De camping is verdeeld in kampeerveldjes, uiteraard voorzien van een goede afwatering en een goede grasmat. Een gedeelte van de kampeerveldjes is autovrij. Het sportveld is ook hondvrij.

Op de camping is een grote variatie aan speeltoestellen. De ruime campingplaatsen hebben een elektrische aansluiting van 10 ampère. (m.u.v. het sportveld, daar is 4 ampère.) Een groot aantal plaatsen heeft een aansluiting op CAI en/of water en afvoer. Op de gehele camping is gratis draadloze internet. (Kijk op de plattegrond voor meer informatie.)

Naast de reguliere camping is er ook een kampeerveldje achter de manege en bij de naast de manege gelegen boerderij.
De tarieven voor het kamperen bij de boerderij en/of manege bedragen 50% van de normale campingtarieven. Er is bij de manege een sanitair unit aanwezig.

Finse Bungalows:

Aan de rand van het bos staan de fraaie vrijstaande Finse bungalows. Het bungalowpark bestaat uit 18 Finse bungalows. (vijf 4-persoons en dertien 6-persoons) De bungalows zijn gedeeltelijk huisdiervrij. Bij een aantal bungalows staan ook speeltoestellen. Door hun ligging bieden zij veel rust en privacy, terwijl de faciliteiten van het park toch dichtbij zijn.

De bungalows hebben een grote woonkamer met eethoek, bar en open keuken. Er zijn drie slaapkamers; één ouderslaapkamer met een tweepersoonsbed en twee slaapkamertjes, met in de zes-persoons bungalow stapelbedden. In de vier-persoons bungalows zijn dit één-persoons bedden.

Alle bungalows beschikken over een radio/cd-speler, een TV met CAI en een DVD-speler. De bungalows hebben een veranda op het zuiden en een ruime tuin, voorzien van tuinmeubilair. Als er sneeuw ligt is het heerlijk langlaufen door de mooie Mepperdennen. Langlaufski's kunnen op het park worden gehuurd.

Kortom, voor een sfeervolle bungalow in Drenthe bent u op Vakantieoord De Bronzen Emmer aan het juiste adres!

Manege:

Als ruiter of menner is het heerlijk om met een paard in de vrije natuur te rijden. Dwalen door de bossen, over heidevelden, langs vennen, zandverstuivingen en landgoederen. Genieten van de frisse lucht, de omgeving en het landschap. Het gevoel van vrijheid. En waar kunt u zo’n heerlijke vakantie met paard nou beter doorbrengen dan bij de manege van vakantieoord De Bronzen Emmer?

Naast het vakantieoord ligt de manege, met een grote overdekte rijhal (30 x 40) en een buitenbak (20 x 60). De rijhal heeft twee open zijwanden wat een fraai uitzicht geeft over de weide. Er is een poetsruimte en een afspuitplaats.

De manege staat aan de rand van het bos en heeft een directe aansluiting op de ruiterpaden van Drenthe. Drenthe heeft het grootste ruiterpadennetwerk van Nederland. Maar liefst 850 kilometer aan ruiter- en menpaden. De ruiter- en menroutes staan op overzichtelijke kaarten, maar zijn ook digitaal beschikbaar.

In de manege zijn 12 boxen en er is weidegang. Bij het huren van een box of weidegang, kunt u vrij gebruik maken van de rijhal en hindernismateriaal. Ook heeft u ook de beschikking over een afgesloten zadelkast. Met eigen paard of pony kunt u kosteloos aansluiten bij een georganiseerde buitenrit.

Bijzonderheden:

  • Bungalows
  • camping
  • manege
  • paardenvakantie

                                                          


 

010 WEBDESIGN