Dogs Allowed > Frankrijk > Domaine Les Thérondels > Moulin de Laval

Moulin de Laval

Moulin de Laval ligt in een eigen vallei naast een snelstromende beek

In Moulin de Laval ziet u geen buren en u hoort ze ook niet. Wel ziet u bloemen, planten, bomen en de ruisende beek naast het huis. Meer op uzelf kunt u bijna niet zijn. 'Een paradijsje', zei een van onze vrienden. Zo is het. Maar we kunnen helaas niet elke week naar het paradijs toe. Daarom krijgt u ook een kans om te genieten van de rust, van het authentieke huis van 200 jaar oud, van de molenraderen die er nog in zitten.

Maar kunt ook plezier beleven aan de moderne keuken, aan de met veel vlijt nieuw betegelde badkamer, aan de kleurrijk geschakeerde en smaakvol ingerichte slaapkamers, aan gratis draadloos internet (wifi) met aanwezige laptop, de breedbeeldtelevisie-met-dvdspeler (en 50 dvd's) en aan de forse en fraaie tuinen aan weerszijden van het huis. Bekijk de molen, bekijk de omgeving en de streek. Bent u overtuigd, kijk dan via onderaan deze pagina of er nog plaats is. U kunt hier een reservering plegen. En ook: honden zijn welkom en kunnen het terrein niet af. Voor wintergasten: de molen wordt verwarmd met de gloednieuwe, zuinige inverter / warmtepomp van Panasonic.

In de zomer kunt u vanaf 9 uur in de zonnige tuin ontbijten (vers brood op 2 minuten rijden), in de herfst plukt u paddenstoelen voor eigen gebruik op de weide achter het huis. Hoewel het water nabij is, heeft u geen last van muggen.
Moulin de Laval ligt buiten het dorp St Priest des Champs, in de Auvergne, Midden-Frankrijk, op zo'n 850 kilometer van Midden-Nederland. De snelweg ligt op drie kwartier.

Woonkamer, klik voor een grote foto
De woonkamer wordt gekenmerkt door het authentieke balkenplafond en de enorme schouw met houtkachel (hout aanwezig). Met de aanwezige of uw eigen laptop kunt u draadloos internet op (adsl) en de hele dag luisteren naar het Spotify abonnement (ongelimiteerd).

De rotskamer is de slaapkamer met het mooiste uitzicht op het dal. De kamer ontleent zijn naam aan de 'rotswand' aan één zijde - een thema dat u ook herkent in de entourage. Er staat een tweepersoons bed met nachtkastjes en een ladenkast.

Oranje-bovenkamer, klik voor een grote foto

De oranje-bovenkamer heeft een vrolijke en rustgevend uitwerking vanwege de kleur en de beek (Auzelle) die u hier goed kunt zien èn horen als u een van de twee ramen openzet. Ook hier een tweepersoons bed, alsmede een kinderbedje (tot circa 5 jaar) en een grote kast.

Hoeveel mensen kunnen er in de molen?
Er zijn in Moulin de Laval slaapplaatsen voor in totaal 9 volwassenen.

- 2 kamers met een 2-persoonsbed
- 1 kamer met 2 1-persoonsbedden
- 1 kamer met 3 1-persoonsbedden

Aan de (uitschuifbare) eettafel in de keuken kunnen tegelijk 8 volwassen mensen eten. Dat is de enige beperking. Kun je buiten eten, dan is het aantal feitelijk onbeperkt.


Honden (en andere huisdieren) zijn welkom!

Bijzonderheden:

  • authentiek
  • gratis WiFi
  • keuken met afwasmachine

                                                                                                               


De slaapzaal heet zo vanwege het formaat (6 x 6 m). Er staan drie eenpersoonsbedden onder het originele balkenplafond. Deze slaapkamer ligt boven de 'mechanique', de ruimte waar de raderen van de oorspronkelijke watermolen kunnen worden bewonderd.

Graskamer, klik voor een grote foto
In de graskamer slaapt u als in een weide met blauwe lucht boven u. Hier staan een eenpersoonsbed met Jugendstil ombouw, nog een eenpersoonsbed, een kast en mogelijk een kinderbedje. Alle slaapkamers hebben houten vloeren en zijn alle voorzien van verwarming.


De keuken bevat een afwasmachine, een combi-oven, een Senseo en alle andere gemakken, de bijkeuken met tweede koelkast en afzonderlijke vriezer, een wasmachine en de moderne badkamer heeft een bad, een douche, een wastafel en een bidet. Er is ook een afzonderlijk toilet.

Zuiderterras, klik voor een grote foto

Verder is er
telefoon, televisie met video (en veel mooie Nederlandstalige films op video en dvd), zijn er stroompjes (Auzelle, Auzellette, Pierrette) en veel rust. De Auzelle mondt 500 m verder uit in de Cascade de St Priest, een attractie met een 'supraregionale' functie (maar u bent de enige die dat weet).

      

 

010 WEBDESIGN