Dogs Allowed > Nederland Noord-Holland > Vakantiehuizen > d'Olde Kamp

d'Olde Kamp

d’Olde Kamp recreatie is een kleinschalig bedrijf grenzend aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Vanaf ons terrein fietst of wandelt u direct het bos in om zo urenlang van de bijzondere omgeving te genieten.

     

     

d’Olde Kamp bestaat uit:
•40 kampeerplaatsen op onze kleine camping
•2 sfeervol ingerichte traditionele plaggenhutten
•4 - nieuw in 2012 - originele plaggen-keuterijen
•1 comfortabel 6-persoons vakantiehuis De Berk
•1 comfortabel 4-persoons vakantiehuis De Anserden
•Vakantie op een unieke locatie

d'Olde Kamp is gelegen in het het dorpje Ansen, tussen de brinkdorpen Ruinen en Dwingeloo. Dwingeloo heeft in het najaar van 2012 het predikaat "Groenste dorp van Europa" gekregen en heeft hiermee zelfs mooie dorpen in de Alpen achter zich gelaten. Voor u de garantie op een prachtige omgeving.

Omgeven door Nationale parken

Met het grootste natte heidegebied van heel West Europa is het Nationaal Park Dwingerderveld een uniek stukje Nederland. Er is van alles te ontdekken; planten als klokjesgentiaan en zonnedauw, vlinders, libellen, reptielen, amfibieën en vele soorten vogels, meer dan 60 veenmoerassen en vennetjes en twee  schaapskudden.

Op fietsafstand ook het Nationaal Park Drents Friese Wold, een prachtig afwisselend gebied waar u niet snel bent uitgekeken. Een grote variatie aan bos en zandverstuivingen. Dat zoveel moois zo dichtbij kan zijn. Ervaar het.

Onmogelijk om je te vervelen

In het Dwinglederveld is het onmogelijk om je te vervelen. Natuurmonumenten organiseert vele excursies voor alle leeftijden. Dit alles is dé garantie om te genieten van een vakantie in een prachtige omgeving met een groot aanbod aan activiteiten. Nationaal park het Drens Friese Wold ligt op ca. 5 km afstand van het Nationaal park Dwingelderveld voor nog meer fiets en wandelplezier.

Vakantie op z'n Drents

Vanaf het campingterrein loopt u zo het mooie gebied van de Anserdennen in, de auto kan dus blijven staan. Op het terrein zijn dierenweides waar de geiten, kippen en konijnen vrij rondlopen. Ook is het mogelijk om in het gezelschap van onze twee ezels een kopje koffie te drinken bij de receptie. Kinderen op de camping zijn van harte welkom om te helpen bij het voeren en verzorgen van de beesten. Daarnaast is er een kleine speeltuin met onder andere een zandbak, wip en schommels. En het aangrenzende bos biedt de kinderen de ruimte om hun fantasie te prikkelen. Want, wanneer hebben uw kinderen voor het laatst een hut in het bos gebouwd?

Honden welkom

Ook uw hond is van harte welkom op d'Olde Kamp. Natuurlijk op het terrein aangelijnd maar om ons heen heeft u alle ruimte om uren met uw hond te wandelen of te fietsen.

Samen met uw hond ontspannen, lange wandelingen en s'avonds beide uitgeteld voor de open haard.
Omgeving


Vakantie rond het Dwingelderveld is genieten van:
•stilte, rust en ruimte
•uitgestrekte heide en prachtige bossen
•fietsen, wandelen, picknicken en zwemmen
•mountainbiken, skaten, nordic walking, letterboxen
•kunst, archeologie en cultuur

Het Nationaal Park Dwingelderveld

Neem wandelschoenen en laarzen mee want, ... het Nationaal Park Dwingelderveld kan het best te voet of per fiets verkend te worden. Er zijn oneindig veel routes die u meenemen op een reis door grasland, heide en bos. Verbaas u over de schoonheid van brink- en esdorpen, weidelandschap met houtwallen, over zand-, klinker- en schelpenpaden. Werkelijk uren wandelen zonder een auto tegen te komen!

Klik hier voor meer informatie over het park en activiteiten

Activiteiten

Bezoek bijvoorbeeld het bezoekerscentrum van Natuur Monumenten of geniet van de absolute rust tijdens een kop koffie bij het theehuys Anserdennen. Onopgemerkt gluren vanuit de verschillende vogelobservatieposten. Vele soorten vogels, roffelende spechten, kwetterende vinken, indrukwekkende roofvogels, reeën, vossen, vlinders (meer dan veertig soorten kleurige fladderaars) en... teveel om op te noemen. Kom en beleef het!

Bij het beheren van het natuurgebied wordt er gebruik gemaakt van dieren; zo grazen er runderen en twee schaapskuddes van zo'n 500 schapen. Bij een tocht over de heide kunt u ze van verre zien en een praatje maken met de herder.

 

 

Bijzonderheden:

  • schaapskuddes
  • camping
  • vakantiehuizen
  • Nationale parken

                                                 

 


  

010 WEBDESIGN