Dogs Allowed > Frankrijk > Frankrijk Wintersport > Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens is een wintersportoord in het departement Savoie in Frankrijk dat populair is bij Nederlanders.
Val Thorens is ook erg geliefd bij de oudere skiŽrs. Het is het hoogste skiresort in Europa en ligt rond de 2300 meter hoogte in de Franse Alpen.

Val Thorens is onderdeel van het skigebied Les Trois Vallťes en ligt in dezelfde vallei als Les Menuires, de vallei van Belleville. Samen met Les Menuires, Saint-Martin de Belleville, Meribel, La Tania en Courchevel wordt een van de grootste aaneengesloten skigebieden van de wereld gevormd. Het complete gebied bestaat uit meer dan 650 kilometer geprepareerde pistes, waardoor zowel beginnende als gevorderde skiŽrs er terecht kunnen.

Er zijn vele mogelijkheden voor off-piste skiŽn. Daarnaast is er een snowboard-park met onder andere een grote half-pipe. Het dorp bestaat uit veel (hoge) appartementengebouwen.
De laatste jaren zijn er ook diverse (kleinere) chalets gebouwd. Het dorp heeft twee "centrale" gedeelten met diverse winkels (het lage en hoge gedeelte van het dorp). Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafťs.

Voor gezinnen met kleine kinderen zijn diverse mogelijkheden voor kinderopvang en andere kinderactiviteiten. Tegenwoordig geeft men bij het boeken van een wintersportvakantie een "sneeuwgarantie" af voor Val Thorens.
Eind april wordt hier het wintersportseizoen afgesloten met de zogeheten "Dutch Week".

Chalet Balcons Val Thorens

Val Thorens

Deze 4 sterren accommodatie bestaat uit vele ruime en comfortabele  appartementen. Nieuw sinds januari 2011: Wellnesscentrum.

 
010 WEBDESIGN