Dogs Allowed > Frankrijk > Vakantiehuizen > La Lègerie

La Lègerie

In de groene en waterrijke Périgord Vert vindt u onze omgebouwde Franse boerenhoeve. Op het domein van 5 hectare bevinden zich drie gîtes: Le Creuset, La Châtaigne en Le Petit Prince. De gîtes zijn, met behoud van de typische Franse charme, modern ingericht en voorzien van alle hedendaags comfort.

La Lègerie is gelegen in het hart van het Parc naturel régional Périgord-Limousin, aan de uiterste zuidrand van het departement Haute Vienne op slechts 150 meter van de grens met de Dordogne.

 

De Gîtes
 
Le Creuset
Le Creuset is een gîte voor 6 personen, de naam verwijst naar de alom bekende Franse rood-oranje kookpotten. Deze worden ook in de keuken van kok David gebruikt om u te verrassen met zijn heerlijke creaties.
Le Creuset heeft zijn eigen terras aan de zijkant van het huis, dat te bereiken is via de woonkamer. Aan de voorkant hebt u een prachtig en wijds uitzicht over het glooiende landschap en het meer. Aan de achterkant is er zicht op de tuin en het zwembad.
 
La Châtaigne
La Châtaigne is het bijgebouw van het voormalige woonhuis. De naam verwijst naar een bekend streekproduct van de Haute Vienne. Kastanjes zijn hier in de herfst een favoriete lekkernij en ze worden dan ook rijkelijk in allerlei streekgerechten gebruikt.
La Châtaigne heeft een eigen terras aan de achterkant van het huis, dat te bereiken is via de openslaande deuren vanuit de eetkeuken. Het terras grenst aan een heerlijke ligweide en het zwembad. Aan de voorkant is er een prachtig en wijds uitzicht over het glooiende landschap en het meer.
 
Le Petit Prince
Le Petit Prince bevindt zich in de oude schuur van de Franse hoeve die dateert uit het jaar 1752. De naam verwijst naar het bekende boek van Antoine de Saint-Exupéry, maar ook een beetje naar onze zoon Daan. In de gîte is overigens veel “royal blauw” terug te vinden.
De gîte beschikt over een privéterras met uitzicht over het glooiende landschap en het meer. Hier kunt u in alle rust genieten van een heerlijk boek en een glas wijn.
 
 
 

Table d’hôte


Uw gastheer David is van opleiding kok. Wij verwennen u ‘s avonds dan ook graag met een heerlijk driegangendiner.
Dat doen we 4 dagen in de week, voor wie wil. Een karaf wijn en water zijn inbegrepen. We bereiden ook met plezier vegetarische maaltijden.
Bij mooi weer wordt het diner geserveerd onder de “abri” en bij regen verplaatsen we ons binnenshuis.

Driegangendiner 24 euro p.p., voor kinderen van 3 tot 12 jaar 10 euro p.p.

Voorzieningen

voor ieder wat wils: * omheind zwembad 10x5m
                                * ligstoelen
                                * wasmachine
                                *  haardvuur
                                * barbecue

Voor de kinderen: * compleet speeltoestel
                             * mini-zwembadje
                             * zandbak
                             * trampoline
                             * ruimte om te voetballen
                             * pingpongtafel
                             * fietsen met fietsstoeltje
                             * kinderfietsjes
                             * buggy
                             * klein buitenspeelgoed

                                                     

 

010 WEBDESIGN