Dogs Allowed > Frankrijk > Bergeveaux

Bergeveaux

Bergeveaux is een volledig gerenoveerde boerderij met in de vroegere schuur een restaurant en dit op een terrein van bijna 4ha, Op het terrein beschikken wij over drie gloednieuwe chalets d’hôtes, ook elke chalet beschikt over een 2-persoonsbed met dekbedden, de nodige opbergruimte, een eigen badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet, zithoek, tv met Belgische en Nederlandse zenders, koelkast en senseo koffiezetapparaat. Elke chalet bezit een eigen volledig omheind houten terras voorzien van alle nodige tuinmeubilair.

    

Buiten:
Op het terrein beschikken wij over drie gloednieuwe chalets d’hôtes, ook elke chalet beschikt over een 2-persoonsbed met dekbedden, de nodige opbergruimte, een eigen badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet, zithoek, tv met Belgische en Nederlandse zenders, koelkast en senseo-koffiezet. Elke chalet bezit een eigen volledig omheind houten terras voorzien van alle nodige tuinmeubilair. In deze chalets zijn trouwens huisdieren toegelaten.

Zwembad:
Onze gasten kunnen gebruik maken van ons nagelnieuw, verwarmd, ingebouwd en chloorvrij zwembad van 9 x 4 meter. Aansluitend op het zwembad hebben wij een zonneterras met lig- en zitmeubilair en met niet te evenaren uitzichten op de vallei en de groene heuvelflanken.
Op het terrein kan u – naast uw eigen zonnige terrasje – ook gebruik maken van enkele gezellige zithoekjes, sommige erg zonnig, andere iets meer schaduwrijk doch allen met een uniek uitzicht.

Bergeveaux:
Bergeveaux is gelegen in de Auvergne, door velen “het groene hart van Frankrijk” genoemd, meer bepaald in de Puy-de-Dôme, in de gemeente Bertignat en het gehuchtje Le Perrier, een bosrijke omgeving met uitzonderlijke vergezichten vanuit elke hoek van het domein. Ideaal voor natuurliefhebbers, levensgenieters en rustzoekers van alle leeftijden.

      
 
In Ambert vindt u alles voor uw dagelijkse boodschappen en op donderdagmorgen is er de hele leuke markt welke zeker een bezoek waard is, het plaatselijk station is tevens de opstapplaats voor het toeristisch treintje, net buiten Ambert is er een kleine dierentuin en een oude papiermolen uit de 14de eeuw welke nu een prachtig museum is, tevens is er een kaasmuseum en een stoommuseum. In Arlanc is de markt op maandagmorgen, hier is ook het kantmuseum en het Romaans kerkje zeker een bezoekje waard. De abdij van La chaise-dieu is een bezienswaardigheid waar paus Clemens de 5de ligt begraven, in de bijhorende kerk vind u 25 prachtige gobelins en de beroemde muurschildering van de “dance-macabre”, het houtsnijwerk is indrukwekkend en ook het orgel mag er wezen. In de buurt van La chaise-dieu vind u tevens het leuke zwemmeertje met gezellig terras, waterfietsverhuur en zelfs de honden mogen hier zwemmen.

     

Omgeving:
Andere buitensportactiviteiten in de omgeving zijn : bergsport, wandelen, vissen op wilde zalm, mountainbiken, paardrijden, zweefvliegen en langlaufen,...
 
Huisdieren:
In onze chalets zijn huisdieren toegelaten, voor hen in het bijzonder werd uw terras voorzien van een houten en afgesloten omheining, een pvc-mand (zijn of haar vertrouwde dekentje of kussen dient u zelf mee te brengen) en een drink- en voederbak op staander zijn ter uwer beschikking in elke chalet.
Gelieve bij uw reservering wel te vermelden dat u een trouwe 4-voeter heeft die mee komt genieten.

Bijzonderheden:

* Zwembad
* Honden welkom
* Ideaal voor natuurliefhebbers, levensgenieters en rustzoekers  van alle leeftijden
* Avondrestaurant met terras
* in de omgeving zwemmeertje voor de honden

                                                     

 

010 WEBDESIGN