Dogs Allowed > Duitsland > Vakantiehuizen > Vakantiehuisje in Duitsland

Vakantiehuisje in Duitsland

Dit luxe vakantiehuis ligt op het rustige en natuurrijke Feriendorf Frankenau, een vakantiepark in het midden van Duitsland, in de deelstaat Hessen.

Ruimte alom rond onze vakantiebungalow.

Het "Feriendorf-Frankenau" is een buitenwijk van het rustieke dorpje Frankenau en is ingericht met een grote verscheidenheid aan vakantiebungalows, welke allemaal eigendom zijn van particulieren. Een deel van deze particulieren verhuurt de woning naast het eigen gebruik. Een ander van deel van de eigenaren heeft het vakantiehuis uitsluitend voor eigen gebruik.
Het grote voordeel van deze situatie is dat iedereen de vakantiewoning geheel naar eigen smaak inricht. Ook aan de inrichting van de tuinen is dat goed te zien. Hierdoor is het een bijzonder gezellig vakantiepark geworden, zonder de "13 in een dozijn" huisjes die we vaak in vakantieparken tegenkomen.

U zult merken dat u in een vakantiepark komt waar veel mensen elkaar kennen en waarbij de gezelligheid, ontspanning en rust de boventoon voeren. Zelfs in de laagseizoenen waar in sommige parken volledig uitgestorven zijn, zijn er in ons feriendorf altijd wel mensen, zowel eigenaren als gasten, aanwezig.

Voor wat betreft de regio ligt onze vakantiebungalow in het gebied dat in de diverse publicaties wisselend tot het Sauerland en het Hessisches Bergland wordt gerekend. De afstand tot de Nederlandse grens is circa 300 kilometer.
Het Feriendorf Frankenau ligt aan de rand van het National Park Kellerwald-Edersee, een 5800 hectare groot beschermd natuurgebied. Het is uitermate bosrijke omgeving en ideaal voor een geslaagde wandelvakantie in Duitsland, inclusief Nordic- Walking, fiets vakantie, golf, sportvissen of andere vorm van actieve vakantie.
Zo is bijvoorbeeld e-biking de laaste paar jaar zeer populair in onze regio.

 

Vooraanzicht van onze vakantiewoning rond zonsondergang

Maar, ook voor een vakantie wat men noemt "rust en natuur" bent u bij ons aan het goede adres: vrijstaande woning, grote tuin en u loopt meteen het Nationaal Park in. Overigens: het Nationaalpark Kellerwald-Edersee is in juli 20122 opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO!

Ook voor wintersport is dit gebied een goede omgeving; denk hierbij maar eens aan de bekende aan wintersport gerelateerde oorden in het Sauerland als Willingen en winterberg, welke zich op een half uur rijden van onze Ferienwohnung bevinden.

De inrichting van onze vakantiewoning is gebaseerd op een verblijf van maximaal zes personen, waaronder een ruime zitkamer, eethoek en keuken. Slaapgelegenheid is er in drie volwaardige slaapkamers met kingsize bedden. In twee slaapkamers zijn de bedden voorzien van verstelbare auping-spriralen.
Voor baby's hebben wij een ledikant met matrasje staan, alsmede een kinderstoel voor de kleinste gasten.
Voor ieder gast is er dus een bed; bij ons geen slaapbanken of andere ongeriefelijke slaapplaatsen.
Naast de elektrische verwarmingen in elke kamer mag natuurlijk ook en knusse houtkachel in deze omgeving niet ontbreken.

De woonkamer is ingericht op bewoning van zes personen en is verder voorzien van een
grote kleurentelevisie met satelliet-ontvangst van o.a. Nederlandse zenders, video-recorder en DVD-speler. Omdat wij kinderen hebben in wat wij noemen "de Xbox-leeftijd", hebben wij op de achterzijde van het TV-meubel een extra scart-aansluiting gemonteerd. Uw kinderen kunnen zo ook de uren van eventueel slecht weer zich amuseren zonder de deur uit te hoeven. De verwarming is in alle kamers electrisch geregeld, waarbij de woonkamer daarnaast ook nog een gezellige houtkachel heeft.
Normaal gesproken ligt er in onze kelder en in de opslag achter onze vakantiewoning meer dan voldoende voorraad brandhout voor onze gasten.

Een van de drie tweepersoons slaapkamers van ons vakantie huisje.

Ons vakantiehuisje bevat drie komplete slaapkamers.Twee van deze slaapkamers zijn uitgevoerd met elk een tweepersoons kingsize bed; de derde slaapkamer heeft twee ťťnpersoonsbedden. De tweepersoons bedden zijn allebei uitgerust met verstelbare auping-spiralen. De eenpersoonsbedden hebben elk een lattenbodem.De slaapkamers op de eerste verdieping hebben elk een eigen wastafel met warm- en koudwater, alsmede een deur naar het balkon. De andere slaapkamer heeft een eigen wasgelegenheid met toilet. Alle slaapkamers zijn royaal voorzien van kledingkasten.

 

Ook een eethoek is uiteraard aanwezig. Deze is ruim voldoende voor zes personen, maar kan door het bijplaatsen van een stoel zelfs voor meer personen dienst doen. Deze eethoek is in de stijl die bekend geworden is in Duitsland vanwege haar gezelligheid. Wij zijn een van de weinigen die bovendien een raam in de buitenmuur boven de eethoek hebben laten maken.

 

Bijzonderheden:

  • geschikt voor wintersport
  • hond mee op vakantie
  • volledig ingerichte keuken
  • WiFi

                                                      

 

 


 

010 WEBDESIGN